Het plan

Goede verhalen ontstaan op mooie plekken

Het klinkt als een sprookje, maar dit wordt jouw verhaal. Als je om je heen kijkt, zie je de bijzondere elementen van het oude klooster dat net voorbij je achtertuin oprijst. Je ruikt de natuur en voelt de warmte van het dorp Berkel-Enschot. De mooie, brede straten en kleine kronkelpaden, de onverwachte doorkijkjes, de inspirerende de omgeving vol oorspronkelijke details. Een plek met een ziel, zo voelt het. Dit is Koningsoord, onder de rook van Tilburg. Rust, ruimte en rijkdom. In ieder opzicht.

In deze bijzondere ambiance ontstaat een geliefd pittoresk dorpshart. Deze plek is doordrenkt van historie. Hier ontstaat in 2017 het nieuwe hart van Berkel-Enschot, met een sfeervol winkelhart (deelgebied Dorpshart) en mooie woonwijken (deelgebied Mariënkroon). De geest van de abdij blijft behouden, met zijn groene kloostertuinen, de bomenlanen en nog meer karakteristieke elementen waar ooit mooie verhalen zijn ontstaan.

Nieuwbouw mét karakter

Koningsoord is uniek. Een eeuwenoud klooster net voorbij je achtertuin, het geeft dit nieuwbouw project een bijzondere ambiance. Een welvende omgeving, vol met oorspronkelijke details. In die geest wordt Koningsoord ontworpen. Geïnspireerd door een rijke historie, gecreëerd voor het wonen van nu. Een plek van pareltjes, pronkstukken en kroonjuwelen. Een plek van verrassen en verwonderen.

Alle typen koopwoningen

Koningsoord heeft voor ieder wat wils. Hier vind je ieder type nieuwbouw woning of appartement: grote en kleine appartementen, rijwoningen, hoekwoningen, driekappers, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen of villa’s en mogelijk zelfs patiowoningen. Koopwoningen voor verschillende mensen, verschillende leeftijden en voor verschillende portemonnees. Bekijk actueel woningaanbod in de online kavelkaart.

Vertrouwd en alles dichtbij

Koningsoord voelt als thuis. Soms is stilstaan een broodnodig goed en zoveel gezonder dan alsmaar doorgaan. Geïnspireerd door onze visie ‘terug naar Brabant’ voelt wonen in Koningsoord als thuiskomen. Dat is te danken aan de hartelijke, sympathieke persoonlijkheid van het dorp Berkel-Enschot. Hier heb je nog tijd voor elkaar, meer tijd om te genieten van het leven. Toch ben je maar 12 minuten van het centrum van Tilburg, met goede fiets, OV en autoverbindingen. Je bent hier zelfs sneller in de stad dan vanuit andere wijken of dorpen.

Groen en ruimte in overvloed

Ruimte is ook luxe. Berkel-Enschot heeft alles wat het leven aangenaam maakt: alle voorzieningen, vele (sport-)verenigingen en binnenkort een echt dorpshart met kleine en grote winkels! Maar ook volop groen, rust en recreatie. Hier heb je nog ruimte om je heen. En… ruimte ìn huis. Ruimte om te leven, ruimte om te groeien. Voor jou, voor je gezin. Koningsoord, waar royaal wonen en rijk leven elkaar ontmoeten.

Deelgebied Dorpshart

Winkels en appartementen. In de tuinen van de voormalige abdij, ten westen van het klooster, verrijst het nieuwe dorpshart. Een compleet nieuw en ruimer winkelcentrum, dat in grote mate wordt gevuld door de ondernemers van het huidige winkelcentrum en ook ruimte biedt aan nieuwe ondernemers.
Bekijk hier wat je allemaal kunt doen om Koningsoord.

Rondom en boven de winkels is volop ruimte voor wonen; er komen 2 appartementengebouwen met grote en kleine koop-appartementen. Meer over de appartementen lees je hier.

Deelgebied Mariënkroon

Grondgebonden woningen in de kloostertuinen. Tegelijkertijd met het Dorpshart ontwikkelt Heijmans dit eerste woonveld. Hier is ruimte voor een breed scala aan woningen, van rijwoningen tot drie-onder-één-kap, twee-onder-één-kap en vrijstaande woningen. De architectuur en openbare ruimte sluit aan bij het Brabantse dorpshart en de ambiance van het naastliggende klooster. Meer over Mariënkroon lees je hier.

Kom langs en ervaar de bijzondere ambiance van Koningsoord!

De oude abdij is door de collega’s van Ons Koningsoord heel mooi gerestaureerd. Je vindt er allerlei nieuwe ondernemers en voorzieningen. Bijvoorbeeld het gloednieuwe kinderdagverblijf De Koningswereld of een cultureel centrum De Schalm. Neem gerust eens een kijkje in de schitterende bibliotheek en vergeet vooral Restaurant Hemels Eten en Drinken niet, een culinair hoogstandje met een sfeervol terras bij de oude eikenbomen.

Klik op de afbeelding hieronder voor de aanrijroute naar Koningsoord. Vanwege de bouwwerkzaamheden kunnen sommige aanrijroutes veranderd zijn.

Vanaf nu houden we je automatisch op de hoogte rondom de ontwikkelingen van Koningsoord.

Maak je woonwensen waar.

Vul de enquête in en ondervind of je van Koningsoord jouw thuis wilt maken.

Naar de enquête
NU INSCHRIJVEN