Dorpshart | Het gemak van alles dichtbij

Koningsoord wordt het nieuwe hart van Berkel-Enschot. Deelgebied Dorpshart heeft tal van voorzieningen in en om zijn sfeervolle winkelstraten: zo vind je er wel drie supermarkten, gezellige boetiekjes en allerlei andere middenstand, maar ook de huisartsen en zorgvoorzieningen zijn dichtbij. Om de hoek ligt een grote recreatieplas en één van de drie basisscholen.

Even praktisch: royaal wonen, rijk leven. Hoe dan?

Koningsoord is uniek. Waar anders vind je een nieuwbouwwijk met zoveel karakter en zoveel mogelijkheden? Ontdek de 8 gemakken van Koningsoord!

Gemak 1: Winkels

Koningsoord is het nieuwe middelpunt van Berkel-Enschot. Dichtbij de woonwijk ligt het sfeervolle dorpshart dat gevuld is met fijne winkels (wel 11.000 m2). Hier vind je onder andere de vertrouwde winkeliers uit Eikenbosch. Op je gemak boodschappen doen na het werk, eventjes shoppen of op zaterdagochtend verse delicatessen in huis halen voor het weekend: je bent er zo!

Gemak 2: Sport

Rijk leven is lekker actief zijn. En dat kan hier! Met een eigen tennis-, hockey- en korfbalclub, een ruitersportvereniging, meerdere sportscholen – zelfs een echte Ladies Gym – heb je eigenlijk geen excuus meer om níet te bewegen. Hardlopers halen hun hart op. In de mooie natuur maak je de mooiste toertjes.

Gemak 3: Openbaar vervoer

Berkel-Enschot heeft een perfecte busverbinding met Tilburg, hij rijdt maar liefst drie keer in het uur!

Gemak 4: Recreatie

In de zomerdagen ga je lekker zonnebaden bij Arbie’s Strandbad. Een prachtige zwemplas met kraakhelder natuurwater. Op je handdoekje in het zand lijkt het wel vakantie! En voor je cocktail of ijskoude biertje loop je gewoon even naar het gezellige beachhouse, terwijl de kinderen lekker in het zand ravotten.

zandbak kind speelgoed
terras Berkel-Enschot
terras Berkel-Enschot
water strand

Gemak 5: Zorg

Berkel-Enschot heeft meerdere huisartsenpraktijken en tandartsen en vanuit Thebe is er een speciaal wijkteam dat professionele zorgt biedt aan de inwoners van Berkel-Enschot. In Koningsoord vormen Apotheek De Lange Stight, de huisartsenpraktijken, THEBE en Pontifix (psychologenpraktijk) het gezondheidscentrum Koningsoord (www.gezondheidscentrumkoningsoord.nl).

Ook als je met een ziek dier zit, hoef je niet ver te rijden. Aan de Koningsoordlaan bevindt zich een heus dierenziekenhuis en veterinair orthopedisch centrum.

Gemak 6: Natuur

In Koningsoord heb je volop ruimte om je heen. Ruimte om te leven, ruimte om te groeien. Voor jou en je gezin. Wandel door natuurgebied het Galgeven of trek je laarzen aan voor een natuur-avontuur op de Oude Hondsberg, Ter Braakloop en de Kerkeindsche Heide. Dit gebied ligt ingeklemd tussen Oisterwijk, Moergestel en Berkel-Enschot. Aan de oostzijde wordt het begrensd door de Oisterwijkse Bossen en Vennen van Natuurmonumenten.

Gemak 7: Scholen

Er zijn drie basisscholen en vier kinderopvangcentra in Berkel-Enschot. De hoog aangeschreven Rennevoirt basisschool ligt zelfs op loopafstand van Koningsoord. Ook is er een middelbare school: 2college Ruivenmavo en op de fiets ben je zo bij het 2College Durendael in Oisterwijk. Veel scholieren uit Berkel-Enschot kiezen voor één van de middelbare scholen in Tilburg (Odulphuslyceum, Theresialyceum of het Koning Willem II College).

Gemak 8: Extra juweeltjes

Koningsoord is rijk aan mooie plekjes. Zo is er natuurlijk het authentieke klooster, maar bijvoorbeeld ook het oude kapelletje blijft behouden. In de wijk worden mooie pleinen en plantsoenen aangelegd en een (speel)park ten noorden van het winkelcentrum. En het allermooiste: om de hoek ligt een mooie recreatieplas en een heuse strandtent.