NIEUWS

Bekijk hier de nieuwsitems uit Koningsoord. Lees alles over het nieuwste deelgebied Voorhof en de eerder ontwikkelde deelgebieden Mariënkroon, Dorpshart, Abdijhof, Abdijpoort, Zustertuinen en Abdijzicht. 

Kennismaken met Voorhof

Voorhof moet hét sluitstuk van Koningsoord worden en daarmee ook de entree naar deze prachtig gebiedsontwikkeling in het hart van Berkel-Enschot.

Lees meer

Mijlpalen Voorhof – hét sluitstuk van Koningsoord

Het plan Voorhof omvat de herontwikkeling van het voormalige winkelcentrum Eikenbosch (fase 1) en de bestaande locatie van zorgcentrum Torentjeshoef (fase 2).

Lees meer

Koningsoord, het hart van Berkel-Enschot

Na de realisatie van vele woningen, appartementen, winkels en voorzieningen in het centrum van Berkel-Enschot nadert Koningsoord haar voltooiing.

Lees meer
voorhof

Voorhof | Herontwikkeling Eikenbosch krijgt definitief vervolg

De plannen voor woningbouw, een nieuw kindcentrum en nieuwbouw voor het woon- en zorgcentrum Torentjeshoef op de locatie Eikenbosch in Berkel-Enschot krijgt definitief een vervolg. In de afgelopen periode zijn de gemeente Tilburg, Heijmans en TBV Wonen tot een definitief plan gekomen. Onlangs tekenden alle partijen de realisatieovereenkomst voor het project, dat inmiddels is omgedoopt tot project Voorhof.

Lees meer

Abdijzicht: Typisch Koningsoord,
maar wel met een eigen karakter

Al eerder maakte Peer Wolkers van Omni Architecten een prachtig ontwerp voor Koningsoord. Dat hij nu ook de laatste buurt vorm mag geven, stemt hem blij. Vooral omdat Abdijzicht unieke kwaliteiten heeft, nog vóór er gebouwd is. Peer staat bekend om het enthousiasme waarmee hij over zijn vak praat, dat wordt gelijk weer duidelijk als hij begint te vertellen.

Lees meer

Abdijzicht: waar het beste van twee werelden samenkomt

Op een mooie dag spreken we af met ontwikkelaars Maxim Neijenhuijs en Koen Janssen. Want als je bijna klaar bent met de ontwikkeling van zo’n bijzonder gebied, is het wel heel erg leuk om al pratend een rondje te lopen.

Lees meer
1 2 3