Het vaststellen van de bestemmingsplannen

Net voor de bouwvak gaven we jullie alvast een inkijkje in de planning van plan Voorhof. Hét sluitstuk van de ontwikkeling Koningsoord waarbij er plaats is voor een nieuw kindcentrum, een nieuw zorgcentrum en diverse nieuwbouwwoningen. Dit alles te realiseren in twee opvolgende fases met in het eerste gedeelte vooral aandacht voor gelijkvloerse bungalows. Zowel in koop- als huursfeer.

 

In het afgelopen jaar heeft een planteam met daarin omwonenden actief meegedacht over de plannen. Hun adviezen zijn grotendeels verwerkt in het stedenbouwkundig plan. Er is wat extra tijd nodig geweest voor (stikstof)onderzoek, maar dat werd ook afgerond en de omgevingsdienst stemde in met het plan. Met een paar maanden vertraging als gevolg ging het ontwerp van de bestemmingsplannen voor beide fases op 17 juli 2023 ter inzage.

Ondanks het meedenken van de omwonenden zijn er op het ontwerpbestemmingsplan diverse zienswijze binnengekomen. De gemeente heeft in aanloop naar de raadsvergadering in december 2023 antwoorden geformuleerd op deze zienswijzen. Wij hopen uiteraard dat het bestemmingsplan door de gemeenteraad kan worden vastgesteld zodat de ontwikkeling kan vervolgen en we de verkoop kunnen opstarten.

WIL JE NIETS MISSEN? MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen (zoals de verkoopprijs en nieuwe beelden) en events
✓ Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Ik heb interesse in: *

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.