Zustertuinen | In veel opzichten bijzonder

“Koningsoord ligt ideaal. Je wandelt zo naar de winkels, horeca en allerlei voorzieningen. Daarbij fiets je ook zo naar Tilburg en Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.” Er is geen twijfel, projectontwikkelaar Koen Janssen is onverdeeld enthousiast over de wijk. Al langer is hij bij Koningsoord betrokken en met plezier heeft hij ook de ontwikkeling van deze buurt opgepakt. We spreken Koen en vragen hem wat Zustertuinen zo bijzonder maakt.

“Zustertuinen is één van de laatste buurten die we verkopen. Zo’n 75% van alle nieuwbouw staat al dus het gebied nadert haar voltooiing. Wie in Koningoord wil wonen, moet nu echt wel in actie komen. Gelukkig biedt Zustertuinen echt voor elk wat wils. Ook daarin is de buurt bijzonder. In Koningsoord zijn niet veel woningen voor kleine huishoudens. Die komen hier wel. Verder staan er in Zustertuinen straks comfortwoningen, riante twee-onder-een-kapwoningen én 2 schitterende villa’s.”

 

Zustertuinen vormt de verbinding

Zustertuinen vormt de schakel tussen het oude Berkel-Enschot en het nieuwe winkelhart van Koningsoord. Koen: “Daarom is ervoor gekozen deze woningen een net iets andere uitstraling te geven dan de andere nieuwbouw in Koningsoord. Zustertuinen krijgt een traditionele jaren 30 stijl die mooi aansluit bij de omgeving.”

 

Echt voor elk wat wils

“Koen zoomt nog even wat verder in op de verschillende woningtypen. “We hebben research gedaan en met de makelaar om de tafel gezeten om te kijken naar welke woningen behoefte is. Leuk dat we via Zustertuinen de meest uiteenlopende mensen blij kunnen maken met een huis. De buurt wordt straks bewoond door mensen van verschillende leeftijden en met wisselende gezinssamenstellingen. Dat geeft een fijne dynamiek.”

 

In de binnentuin ontmoet je elkaar

“De kleinere gezinswoningen hebben 2 slaapkamers en liggen aan een rustige straat. Ideaal voor stellen, een klein gezin of iemand alleen. De comfortwoningen bieden een compleet woonprogramma op de begane grond. Deze woningen krijgen een terras dat grenst aan een gezamenlijke binnentuin. Fijn zo’n plek als verlengstuk van de tuin. Geen onderhoud en wel een lekker buiten waar de kleinkinderen kunnen spelen als ze op bezoek zijn. Daarbij hopen we ontmoeting en interactie te stimuleren tussen de bewoners. In Zustertuinen ken je elkaar en help je de buren even als het zo uitkomt. De binnentuin wordt door een landschapsarchitect ontworpen en vormt daarmee een mooi groen hart in de buurt. De tweekappers hebben een fantastische tuin op het zuiden en de vrijstaande villa’s vallen op door hun vorm, grote en kleur. Echte blikvangers.”

 

Je kunt er zo in

Zustertuinen wordt tot in de puntjes afgewerkt, laat Koen weten tot slot. “Naast de complete badkamer is een greeploze keuken met inbouwapparatuur bij de prijs inbegrepen. De prijs van de keukens is vrij inzetbaar bij Nuva Keukens. Hierdoor kun je de keuken gemakkelijk aanpassen naar jouw persoonlijke smaak en wensen. Je kunt je beperken tot de waarde van de keuken of het qua kosten zo ‘gek’ als jezelf wilt. Nieuw is het Homies-systeem dat we in de huizen plaatsen. Bij brand of mogelijke inbraak worden directe omwonenden en hulpdiensten vanzelf gewaarschuwd.”

“Ik kijk ernaar uit dat deze buurt straks gebouwd is en ik een rondje kan maken. Dat is altijd zo mooi om te zien hoe blij mensen met hun nieuwe huis zijn. Daar doe je het voor.”